17880334_1014991998638097_5778615557162352955_o
Kiev Office // Premiera płyty „Modernistyczny Horror”
19 maja 2017
19:00
Gdańsk
B90
Google Map
Tickets

Kiev Office to grupa z morza i marzeń, założona w 2007 roku w Gdyni przez Michała Miegonia (Wok, Git). Od dziesięciu lat nieprzerwanie dostarcza głośnych melodii i abstrakcyjnych tekstów o mocnym i wyjątkowym rytmicznym fundamencie (Krzysztof Wroński – Perkusja, Joanna Kucharska – Bass).

Trio ma za sobą ponad 170 koncertów w kraju i zagranicą – między innymi festiwale: Heineken Open’er Festival, Jarocin, MusikDirekt Fest w Szwedzkim Kalmar.
Na najnowszym, piątym albumie grupy zatytułowanym „Modernistyczny Horror”, Kiev Office eksplorują tematykę życia w architektonicznej pułapce modernizmu oraz kontrowersje związane z trendami żywieniowymi. Wszystko w iście Sonic Youth’owej oprawie muzycznej, serwowane razem z bałtyckimi glonami.
Co kryje za wymuskanymi fasadami budynków? Co znaleźć można skręcając z utartych turystycznych szlaków, wymykając się ze zorganizowanej wycieczki? Album „Modernistyczny Horror” zabiera słuchacza w podróż w takie właśnie niezbadane zakamarki. Przez krzaki, nadmorskie bunkry, podziemne korytarze i rzadko odwiedzane enklawy pierwotnych gdynian i kaszubów – docieramy do samego jądra ciemności. Do wnętrza miasta.

Dyskografia Kiev Office :

2009 – „Jest Taka Opcja
2011 – „Anton Globba
2013 – „Zamenhofa
2014 – „Statek Matka
2017 – „Modernistyczny Horror

 

Bilety w cenie 20/25zł dostępne na: www.tickets.soundrive.pl

Support: Castlings i Judy’s Funeral

Więcej informacji: https://www.facebook.com/events/909009715907569/